tirsdag 27. september 2016

Sånn er det

Hei!

Tida går fort, og over halve oppholdet vårt er nå over. Vi har det ganske hektisk med både jobb, skolearbeid, husarbeid og opplevelser, men det er bare å utnytte tida så godt som mulig nå!


Universitetsområdet her er veldig stort, og veldig fint. Vi har gått gjennom der et par ganger bare for å se og for å ta noen bilder.  





På vitnemålsutdelingen må de som har strøket gå over gressplenen for å søke om å ta opp igjen eksamen.
 Derfor sies det at å gå over gresset under skoleåret bringer ulykke på eksamen.


Å gå her føles litt som å være på Hogwarts 


En ting jeg har lært om montessoriskolen er at det er et stort fokus på orden. Det er strenge krav til leker og utstyr. Hvis for eksempel én puslespillbrikke mangler, så skal hele puslespillet kastes. Det har å gjøre med at noen barn kan bli forvirret hvis noe ikke er helt som det skal være. Hele klasserommet er dessuten delt inn i sjangrer. Vi har egne områder for matematikk, kunst, musikk, språk og kultur. Resten av lekene, som ikke tilhører en kategori, står i midten av rommet. Dessuten er alle sakene plassert i lav høyde, slik at barna kan velge aktivitetene selv, uten å spørre om lov eller hjelp fra en voksen.   







På søndag tenkte Maren og jeg å ta en liten dagstur til kystbyen Kinsale, for å se en annen del av Irland også. Vi hadde i grunn ganske god tid, men fikk det mer travelt enn vi trodde. Vi gikk i intervaller, og vurderte fra busstopp til busstopp om vi skulle vente på bussen, eller satse på å gå til neste stopp. Til slutt tok vi en buss ned til sentrum, og løp deretter til busstasjonen. Vi kom fram 5 minutter før bussen kom. Vi var svært fornøyde med oss selv, og også over å være de eneste som skulle ta den bussen. Da bussen derimot kom, og den store folkemassen ved siden av oss begynte å bevege seg, skjønte vi at vi hadde stått feil. Enkel matematikk gjorde at vi bestemte oss for ikke å stille oss bakerst i køen. Siden flere av passasjerene åpenbart skulle til flyplassen, så var det ikke så fristende å snike seg frem heller. Vi endte derfor i stedet opp med å gå en tur opp til gamlebyen, som ligger overfor sentrum, der vi fikk tatt noen bilder. 


Utsikt over gamlebyen

Det er masse fargerike hus overalt, og alle er i stein

Lite taktisk å ta bilde av en kirke på en søndag klokka 12
- i hvert fall når vi har hørt at den er veldig fin innvendig 

River Lee


- Jonill

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar